Omgeving Oisterwijk

Omgeving Oisterwijk

Omgeving Oisterwijk Chaletpark Rustiek

 

Omgeving Oisterwijk,of ook wel ‘Parel in ’t groen’ genoemd, is een dynamische, groene gemeente in Midden-Brabant. De gemeente bestaat uit de kernen Oisterwijk, Moergestel en de buurtschap Heukelom en telt ruim 26.000 inwoners.

Oisterwijk is een gastvrije gevarieerde gemeente, waar het goed wonen en recreƫren is. Een gemeente, ingebed in opvallend veel natuurschoon, waarvan de bossen en vennen landelijke bekendheid genieten, met volop mogelijkheden voor een flinke fiets- of wandeltocht. Het karakter van Heukelom en Moergestel is overwegend agrarisch.

Oisterwijk is gunstig gelegen t.o.v. de attractieparken in Brabant, alsmede de drie grote steden Tilburg, Eindhoven en ‘s-Hertogenbosch.

Voor meer informatie kunt u onder andere kijken op de website van VVV Oisterwijk, routes in brabant, of het groene woud, Tot kijk in Oisterwijk

Zwembaden in Oisterwijk,

Gemeente Oisterwijk beheert en verhuurt openluchtzwembad Staalbergven.
Vanaf 1 januari 2015 beheert en verhuurt Optisport overdekt zwembad de Leye.

Winkels en Bedrijven

Oisterwijk heeft een diversiteit aan winkels en bedrijven. De winkels van het dorp zijn vooral gesitueerd in het centrum, terwijl de bedrijven zich concentreren op de daarvoor bestemde bedrijventerreinen. Enkele bekende winkels in Oisterwijk zijn: Mayke, Roomer en Mignon.
Daarnaast zijn exclusieve bedrijven als DuParc en ADT in Oisterwijk gevestigd.

Recreatie

Recreatie in de groene omgeving Oisterwijk, dromerige vennen, sfeervolle terrassen of fietsen in de bossen. Voor de sportieve recreant zijn er bij Piet Plezier trapkarren te huur of kunt u verschillende activiteiten uitoefenen bij de kanoboerderij. Voor de actieve rustzoekers is er de ongerepte natuur van de Oisterwijkse Bossen en Vennen en de Kampina.

Winkelen

De Oisterwijkers zijn trots op hun unieke sfeervolle centrum met een grote verscheidenheid aan winkels en zelfstandige ondernemers met een eigen gezicht. Door het toeristische karakter zijn er diverse koopzondagen in het dorp. Ook diverse supermarkten zijn tegenwoordig iedere zondag geopend. Tijdens de koopzondagen worden diverse evenementen georganiseerd.

Een impressie van de omgeving en het centrum:

[metaslider id=103]